בכל חבילה של פסטה שאנחנו קונים אנחנו מקבלים גם די הרבה אוויר. הצורות המסורתיות של הפסטה (פוזילי, פנה, פרפלה, צינורות, מסולסלת וכו') הן תלת מימדיות ותופסות נפח גדול מה שמביא לאריזה גדולה ונפוחה ושימוש רב בחומרים ליצור האריזה עצמה.
קבוצת מדענים פיתחה פסטה שטוחה שבמהלך הבישול או האפיה משנה את צורתה.
בשלבים הראשונים של ייצור הפסטה חורצים בבצק השטוח חריצים בדפוסים שונים ובזמן הבישול הצורה של הפסטה משתנה למבנה תלת מימדי.
את הפסטה ושינוי הצורה שלה ניתן לראות כאן:
חשוב לציין, שאפשר לשמור על הטעם המקורי של הפסטה משום שהרכיבים להכנת הבצק לא השתנו ומשך הבישול של רוב הפסטות האלה אפילו התקצר מעט.
קרדיט תמונות ווידאו: Morphing Matter Lab, Carnegie Mellon University