בדף הזה תוכלו למצוא את פירוט התוכניות החינוכיות המיועדות לתלמידי חטיבות הביניים שמדעטק מציע דרך מאגר גפ"ן של משרד החינוך.
מומלץ להעתיק את מספר התוכנית הרצוייה, לעבור למערכת גפ"ן דרך הלינק הזה, להדביק ולחפש את התוכנית לפי המספר.
להזמנת פעילויות לא דרך מאגר גפ"ן לחצו כאן
לתוכנית התנסויות מדעיות עם מוזיאוני המדע לכיתות ז' לחצו כאן
סיור במוזיאון המדע מדעטק
מספר תוכנית: 11970
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: סיור מקיף בתערוכות נבחרות במוזיאון הלאומי למדע טכנולוגיה וחלל בטכניון, מדעטק. המוזיאון מהווה סביבת למידה בלתי פורמאלית המשלבת בצורה אפקטיבית חוויה ולמידה מוחשית של תופעות מדעיות מחיי היום יום סביב מוצגי התערוכות, הסיור מעודד סקרנות, עניין במדע ולמידה פעילה דרך חקר עצמי ומונחה. המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: הבנה של עקרונות מדעיים והנדסיים מחיי היום יום דרך התנסות חוויתית ומוחשית במוצגי המוזיאון
אנרגיה
מספר תוכנית: 15230
שכבת גיל: ז, ח | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: כיצד ניתן לבצע פעולות? כל פעולה, החל בפעולות פשוטות כמו נשימה והליכה, ועד לפעולות מורכבות כמו נסיעה במכונית או הפעלת מכשירי חשמל, כל פעולה דורשת אנרגיה. בפעילות זו נלמד להבדיל בין סוגים שונים של אנרגיה, נבין כיצד ניתן להפיק אנרגיה ממקורות שונים, נברר האם ניתן ליצור אנרגיה ומה קורה לאנרגיה אם לא משתמשים בה. התלמידים יבחנו מעברי אנרגיה שונים כתוצאה מתגובות כימיות. מהי אנרגיה ירוקה ומהי תועלתה.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יכירו סוגי אנרגיה, מקורותיה ומהי אנרגיה ירוקה ומקורותיה
מסע ביקום במוזיאון (אסטרונומיה)
מספר תוכנית: 12284
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: בפעילות זו התלמידים יצאו למסע ברחבי כיפת השמיים שמעלינו. דרך הפלנטריום שלנו נעלים את האדמה מתחת לרגלינו ונבקר בכוכבי הלכת השכנים וירחיהם. התלמידים יתנסו בשיגור טילי קרח יבש תוך למידת העקרונות המאפשרים את תעופת הטיל. הפעילות משולבת הדגמה, מעבדה וסיור בתערוכות נבחרות בתחום האסטרונומיה והחלל
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יכירו את גרמי השמיים המאכלסים את היקום
מייקרס מדעטק (מהנדסים במוזיאון)
מספר תוכנית: 13277
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: סדנת פתרון אתגרים הנדסיים מורכבים בעזרת כלים פשוטים, עבודת צוות, והמון יצירתיות תוך יישום עקרונות של תיכון הנדסי.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יעמדו באתגרים הנדסיים ויבנו באופן שיתופי מכונות פשוטות.
מדידות טעימות במוזיאון
מספר תוכנית: 12396
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: מה למדען מיוון של המאה השלישית לפני הספירה ולקרטיבים? בתוכנית זו נלמד את העקרונות המדעיים העומדים מאחורי קרטיבים וגלידות: איך קרטיב שונה מקוביית קרח, מדוע גלידה היא הרבה יותר משמנת קפואה, איך אפשר לחבר שמן ומים ואיך קרח גרם לכך שלאבותינו יהיה חמים ונעים. התכנית משלבת הדגמה, מעבדה וסיור מודרך בתערוכות נבחרות במוזיאון
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: ללמוד על הקשר בין תכונות המים וחומרים אחרים (סוכר, שומנים, מתחלבים). התלמידים יכירו אמצעי טיפול במזון בעידן מודרני.
זיהוי פלילי (מדע בשרות המשטרה)
מספר תוכנית: 12156
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: בפעילות זו נבחן כמה דרכים שונות לזיהוי פושעים על סמך ראיות מזירת הפשע, העקרונות של אבחנה מבדלת ושימושים לזיהוי פלילי. התלמידים ינסו למצוא פושע מבין כמה חשודים, בעזרת מספר בדיקות כימיות של ראיות מזירת הפשע והחשודים.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: העשרה וחשיפה לנושא הזיהוי הפלילי, היכרות והבנת מבנה החומר, תכונות החומרים והשימושים בהם.
אלכוהול, עישון והשפעתם על גוף האדם
מספר תוכנית: 12288
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה קידום אורח חיים בריא
תקציר התוכנית: בתכנית זו נגביר את מודעותם של התלמידים להשלכות הבריאותיות של שתיית אלכוהול, עישון ושימוש בסמים, תוך התייחסות לרקע המדעי. דרך הדגמות מרובות נציג בפני התלמידים את תכונותיהם של החומרים, וכמו כן את התהליכים המתרחשים בגוף במקרים בהם נעשה שימוש בחומרים אלה. התכנית משלבת הדגמה, מעבדה וסיור בתערוכות נבחרות במוזיאון
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים ירכשו מידע אמין בנושא השפעת האלכוהול והעישון על גוף האדם בטווח הקצר והארוך. נגביר את מודעותם של התלמידים להשלכות הבריאותיות של שתיית אלכוהול, עישון ושימוש בסמים, תוך התייחסות לרקע המדעי.
בישול מולקולרי במוזיאון
מספר תוכנית: 12295
שכבת גיל: ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: היכרות עם שיטות בישול מתקדמות, הצורך והשימוש בהן. כאשר המזון שלנו נמצא תחת מתקפה, אנו נאלצים למצוא פתרונות יצירתיים על מנת לשמר אותו. היכרות עם עולם הפולימרים והג'לים ושימושיהם במטבח העתיד (וההווה), טמפרטורות ולחצים קיצוניים המאפשרים לאסטרונאוטים, ולנו, להנות מארוחה מזינה וטעימה. התלמידים יתנסו בשימוש בג'ל לשימור מזון ויכינו כדוריות ג'ל משנות צבעים. התכנית משלבת הדגמה, מעבדה וסיור מודרך בתערוכות נבחרות במוזיאון
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יכירו את התכונות המשותפות של פולימרים סינטטיים וטבעיים ואת הקשר בין תכונות לשימוש. הבנת הקשר בין בישול לכימיה. התלמידים יכירו אמצעי טיפול במזון בעידן מודרני.
מבנה החומר (תכונות החומר)
מספר תוכנית: 15543
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: איך אותו החומר יכול להיות גם קשה וגם רך? גם מוליך חשמל וגם מבודד? גם שקוף וגם אטום? הסוד נעוץ במבנה. בפעילות זו נלמד איך מבנה החומר משפיע על תכונותיו, וכיצד ניתן להשתמש בתכונות אלו לצרכינו. התלמידים יתנסו בפירוק מים לרכיביהם, השוואה בין תכונות הרכיבים לתכונות השלם, ובחינת תכונות לא שגרתיות של פחמן דו חמצני. הפעילות משולבת בסיור בתערוכות נבחרות במוזיאון.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: יכרות והבנת של מבנה החומר, תכונות החומרים והשימושים בהם , אפיון חומרים לפי הרכבם, צורתם ומימדיהם (מסה ונפח).
לחץ ותעופה (איך מטוס אינו נופל מהשמיים?)
מספר תוכנית: 16036
שכבת גיל: ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: התלמידים ילמדו מהו כח ומהו לחץ, מה יוצר את לחץ האוויר סביבנו, האם אפשר לשבת על מסמרים בלי להיפגע וכמה מכוניות חונות עלינו בכל רגע נתון. התנסות חווייתית בהפרשי לחצים על מנת ליצור מזרקה ולגרום לבלון להתנפח מעצמו. הכרות עם חוקים הפיזיקליים, המאפשרים למטוס לטוס: חוקי ברנולי וניוטון. החשיבות של מבנה הכנף, וזרימת אוויר על פניו. הפעילות מוחשית וחוויתית ומשולבת בסיור בתערוכות נבחרות במוזיאון
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יבינו מהו לחץ ויכירו את החוקים הפיזיקליים המאפשרים למטוס להישאר באוויר
פיזיקה במדעטק (חשמל, אלקטרוסטטיקה ואלקטרומגנטיות)
מספר תוכנית: 15591
שכבת גיל: ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: ברקים, רעמים ומגנטים מרחפים יסללו את הדרך להכרות עם תופעות חשמליות, מהיומיומיות ועד המאוד מוזרות. נבין מה לחשמל סטטי ולחשמל הרגיל שאנו מקבלים מתחנת הכח, איפה מחברים את המגנטים, נחשמל בובות, נשחק עם מוליכי על וננסה להרכיב את הסוללה המושלמת! הפעילות משולבת בסיור בתערוכות נבחרות במוזיאון.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יבינו את הקשר בין חשמל למגנטיות והתופעות הכרוכות בקשר זה.
מדעי החיים ורפואה במדעטק (גוף האדם מבט מבפנים)
מספר תוכנית: 16645
שכבת גיל: ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: גוף האדם הוא מכונה מופלאה. בואו להכיר וללמוד אודות מערכות הגוף השונות דרך מעבדות ותערוכות המוזיאון. בחדר הקרנה אימרסיבי נצא למסע ריאליסטי לתוך גוף האדם, מערכת הדם, התאים ועוד. באמצעות האנטומאז' נבצע ניתוח וירטואלי של גוף האדם ונעמיק במסע למערכות הגוף השונות: דם, שלד, עצבים, נשימה...ובשילוב סריקות CT נצפה בפרוסות אורך ורוחב של הגוף. התוכנית מותאמת לקבוצת התלמידים שמגיעה ובתיאום עם המורה על המערכות עליהן שמים דגש.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: להכיר את האנטומיה והפיזיולוגיה של מערכות גוף האדם
הכימיה שבינינו (כימיה לתיכון במדעטק)
מספר תוכנית: 16455
שכבת גיל: ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: בין מגיבים ותוצרים ישנו עולם ומלואו, עשיר בצבעים ועננים בבקבוקים. בין אם מדובר בתגובות ליצירת חומרים חדשים, או פשוט כדי לזהות חומרים קיימים, בכל תגובה קיים קסם שרק מחכה להתגלות. על ידי שימוש בתכונות החומרים ניצור מפגן של צבע, אש ועננים, נכיר תגובות תנודתיות, שעון כימי, ונראה שאפילו האוויר סביבנו יכול להיות מרתק אם רק נדע לרתום את תכונותיו. התוכנית משולבת בפעילות מעבדתית ובסיור בתערוכות נבחרות במדעטק, המוזיאון הלאומי למדע טכנולוגיה וחלל.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: התלמידים יתוודעו לסוגי תגובות כימיות והשפעת שינויים פיסיקליים על תכונות החומר
תכנות רובוטים דמויי אדם מבוססי AI לצרכים חברתיים
מספר תוכנית: 43368
שכבת גיל: ח', ט', י', י"א, י"ב | תת סל: מחוננים ומצטיינים
תקציר התוכנית: התוכנית תתמקד בהכרת רובוטים דמויי אדם ושימושיהם לצרכי החברה. התכנית משלבת מהלך יזמי-מדעי-חברתי. התלמידים יחשפו לנושא של רובוטים חברתיים המיועדים לסייע למגוון אוכלוסיות במתן מענה לצורך הפגת בדידות, סיוע בתקשורת, שיתוף במצוקות ועוד. צוותי המשתתפים יחקרו את הנושא והצרכים באוכלוסיה, יגלו את האתגרים העומדים בפני האוכלוסייה ויבצעו פרויקטונים בהם הרובוט ייתן מענה להיבט הרלוונטי. במפגשי התכנית, המשתתפים יכירו פונקציות של רובוט הומנואיד מסוג Nao ושימוש במרכיבי הבינה המלאכותית שלו ליצירת התנהגויות הרובוט לאינטראקציה עם אדם. התלמידים יקבלו מבוא לתהליך יזמי-חברתי ויתכנתו את הרובוט לתקשורת מילולית ובלתי מילולית תוך שימוש ביכולות הרובוט להמיר טקסט לדיבור, לזהות פקודות מילוליות ולפענח צורות ופנים של אדם. בתום התוכנית, המשתתפים יריצו ויבחנו את אינטראקציית אדם-רובוט הלכה למעשה. בכך, מצד אחד, משתתפי התוכנית ישפרו את מיומנויות החשיבה המחשובית ומאידך - יקיימו תהליך תיכון "מרעיון לאב טיפוס" בתחום החברתי-קהילתי.
רובוטים בשירות האדם והחברה (רובוטיקה: העתיד המתהווה)
מספר תוכנית: 13803
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: מהו רובוט - מאפייני הרובוט. איך הרובוטים משפרים את חיינו בעבודה, בבית, בתעשייה, ברפואה, בבילויים. חוקי רובוטיקה של אייזק אסימוב. הדגמת רובוטים נבחרים, ביניהם רובוטים מתקדמים- דמויי אדם. בעלי חיים ורובוטים: אנלוגיה בין מערכת ביולוגית ומערכת טכנולוגית. זיהוי רכיבים עיקריים של רובוטים אוטונומיים: בקר מתוכנת, אמצעי קלט ופלט. יצירת התנהגות של רובוט נייד באמצעות תכנות ויזואלי. התוכנית היא מותאמת לשכבות הגיל השונות. תלמידי כיתות א'-ד' יעסקו בחקר ויצירת התנהגות של רובוט דמוי בעל חיים שנבנה מ-ערכת Lego WeDo Education ויתכנתו התנהגות לרובוט זואומורפי בהתאם להתנהגותו בטבע. תלמידי כיתות ה'-ט' ייחשפו לפרויקט של רכבים אוטונומיים המתקיים בעולם ובישראל. הם ירכיבו מודל של מכונית אוטונומית שמבוססת על ערכת רובוטיקה Lego Mindstorms EV3 המצוידת במנועים חשמליים וחיישנים ויבצעו מספר משימות תכנותיות למניעת תאונות דרכים בעיר. תלמידי כיתות י'-יב יבצעו משימות מתקדמות יותר עם רובוט אוטונומי נייד המדמה רובר על פני מאדים או בסביבה מורכבת אחרת.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: לחשוף תלמידים צעירים ובוגרים לעולם הרובוטים הקיימים בעולם והמתוכננים לפיתוח בעתיד, הכרת מושגים בסיסיים ברובוטיקה והתנסות מעשית בתכנות והפעלת רובוטים מתנהגים במשימות מועילות לאדם והחברה.
פיתוח חשיבה הנדסית והתנסות בייצור דיגיטלי באמצעות המצאה, תכן וייצור של צעצועים מכניים (המצאת צעצועים)
מספר תוכנית: 43380
שכבת גיל: ח', ט', י', י"א, י"ב, י"ג, י"ד | תת סל: כלל התלמידים, מצטיינים, מחוננים
התכנית מלמדת הנדסה דיגיטאלית, חשיבה מדעית ועקרונות פיסיקאליים באמצעות תכן צעצועים בתוכנת OnShape. הפרויקט מתעסק בפיתוח חשיבה הנדסית בדגש על : יצירתיות ותכן משותף באמצעות תוכנת OnShape. הקניית בסיס לעבודה הנדסית נכונה: הבנת הצורך, תכנון, תכן מפורט, ייצור, הרכבה, בדיקת התוצרים וניתוח התוצר והתהליך כולו. העמקה בנושאי קינמטיקה והתנסות בתכן של מנגנון. הקורס מבוסס על תכן, ייצור והפעלה של מנגנונים בהשראת לאונרדו דה-וינצ'י. התנסות בייצור דיגיטלי (הדפסות בתלת-ממד, חיתוך לייזר) והרכבת מנגנונים.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: פיתוח חשיבה הנדסית והתנסות בייצור דיגיטלי באמצעות המצאה, תכן וייצור של צעצועים מכניים
תיאטרון רובוטי במדעטק
מספר תוכנית: 19022
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: התלמידים יחקרו את תערוכות המוזיאון בתחומי המדע השונים, יתנסו בתחום הרובוטיקה תוך המחשת שלבי היישום של תהליך התיכון, יכירו רובוטים דמויי אדם בעלי מרכיבים של אינטליגנציה מלאכותית, ויתכננו מופע תיאטרלי המשלב רובוטים ומודלים ממונעים. התוכנית ניתנה בגישת STEAM ומשלבת נושאי מדע, טכנולוגיה, הנדסה, מתמטיקה ואומנות באמנות מגלים דרכים יצירתיות לפתרון בעיות ומשלבים עקרונות ומידע מתחומי הדעת השונים. הוספת רכיב רובוטי תורם לחשיבת התלמידים ולשימוש בשני צידי המוח שלהם - אנליטי ויצירתי כדי לפתח תהליכי חשיבה הנדרשים להתמודדות עם אתגרי העתיד
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: תכנון מופע תיאטרון המשלב רובוטים למידה התנסותית, רב-חושית המקדמת מיומנויות חקר, חשיבה אלגוריתמית, מערכתית וביקורתית
חשיפה לייצור דיגיטלי (טכנולוגיות ייצור מתקדמות)
מספר תוכנית: 14336
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה חדשנות ויזמות טכנולוגית
תקציר התוכנית: יישום של תוכניות ויחידות לימוד המשלבות תכנים הומניים ומדעיים, STEAM , בפיתוח תוצרים משמעותיים עי תלמידים תוך חשיפת ילדים ובני נוער למיומנויות המאה ה-21. התלמידים ילמדו מידול (Tinkercad), הדפסת תלת מימד, חיתוך בלייזר, אלקטרוניקה ובקרה (Microbit BBC , תכנות Scratch).
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: לחשוף תלמידים צעירים לעולם הייצור הדיגיטלי, להכיר מושגים בסיסיים, מדפסת תלת מימד, מכונה לחיתוך בלייזר, מידול ותכנות תוך התנסות מעשית ומידול תוצר אישי.
מאדים 2030
מספר תוכנית: 17033
שכבת גיל: ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: בתוכנית מאדים 2030 אנחנו נותנים חשיפה לחדשנות והעתיד במשימת ההתיישבות במאדים. בתוכנית יש שימוש בייצור דיגיטלי, תיכנות ובקרה בהתאמה להתמודדות עם אתגרי החלל. התלמידים ייחשפו לטכנולוגיות ייצור מתקדמות, יחקרו את תחום החלל ובסוף התהליך יתכננו וייצרו את המושבה הבאה במאדים. תחום החלל התפתח והתקדם בשנים האחרונות בקצב חסר תקדים בארץ (בראשית 1, משימת רקיע 2022, בראשית 2 בשנת 2024) ובעולם (MARS 2020, ARTEMIS). החלל הוא תחום רחב ביותר וכולל בתוכו נושאים רבים, חקר החלל עוסק בגילוי וחקירה של גרמי שמיים והחלל החיצון באמצעות אסטרונומים וחקר פיזי באמצעות טכנולוגיות חלל, טיסות מאוישות וחלליות רובוטיות לא מאוישות. יזמות וחקר החלל מזמנים למידה וחקר בגישת ה STEAM, גישה המשתמשת במדע, טכנולוגיה, הנדסה, אמנויות ומתמטיקה כנקודת גישה לחקר, דיאלוג וחשיבה ביקורתית של תלמידים.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: חשיפה לחדשנות והעתיד במשימת ההתיישבות במאדים תוך כדי חקר החלל, למידה והתנסות בטכנולוגיות ייצור דיגיטלי מתקדמות.
מייקאתון (האקתון מייקרס, התנסות בפיתוח דיגיטלי)
מספר תוכנית: 18954
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: חדשנות ויזמות טכנולוגית
תקציר התוכנית: יש לכם אתגר? בעיה שצריך לפתור? בואו לרכז מאמצים במהלך מספר שעות על מנת לתת מענה לאתגר נבחר, במייקאתון נעבור מהרעיון ועד התוצר, אתם תפתחו פתרון באמצעות מוצר פיזי תוך שימוש במיומנויות של ייצור דיגיטלי ושימוש בחומרי גלם מגוונים. בפאב לאב במדעטק תקבלו סביבה תומכת ליצירת פתרונות חדשניים תוך שימוש במגוון טכנולוגיות
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: פיתוח פתרון לאתגר באמצעות תוצר פיזי תוך שימוש במיומנויות ייצור דיגיטלי. חשיפה לעולם הייצור הדיגיטלי, הכרת מושגים בסיסיים ושימוש במדפסת תלת מימד, מכונה לחיתוך בלייזר, מידול ותכנות תוך התנסות מעשית ומידול תוצר אישי. הכרת היתרונות של הייצור הדיגיטלי בייצור דגם או אב טיפוס והצגת התוצר.
יום מוטרף במדעטק (יום שיא במדעטק)
מספר תוכנית: 19310
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: ימי שיא מהווים סיכום חוויתי ומלהיב לנושאים מדעיים וטכנולוגיים שנלמדו בבית הספר. יום השיא מיועד לתת מענה לקידום חשיבה מדעית וטכנולוגית ולהנגשת העולם המדעי באמצעות התנסות רב תחומית. לאורך היום התלמידים נחשפים להדגמות מדעיות מגוונות , מתנסים בעבודה מעבדתית ומקיימים חקר סביב מוצגים במוזיאון.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: חוויה חברתית, תרבותית ולימודית במוזיאון המעשירה את הידע בתחומי המדע, הטכנולוגיה, ההנדסה, הפיזיקה והמתמטיקה ומאפשרת היכרות מעמיקה עם העקרונות המדעיים.
ניידות מדעטק בדרכים (מדעים על גלגלים)
מספר תוכנית: 15427
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: ניידות המדעים מביאות את החוויה הייחודית של מדעטק - לבתי הספר, למתנסים, אשכולות פיס ועוד. מדריכי מדעטק מצויידים במיטב האמצעים להדגמה, צוות המדריכים מקצועי ונמרץ, מבצע ניסויים, ממחיש תופעות מדעיות וומלווה את ההדגמות בהסברים מדעיים. כל אלה מאפשרים למשתתפים להיחשף לתכנים מדעיים מתקדמים וייחודיים, בדרך חווייתית ומהנה.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: להנגיש את המדע בתוך בית ספר ומחוץ לכותלי המוזיאון
עיר העתיד (המצאות המחר)
מספר תוכנית: 13587
שכבת גיל: ז, ח, ט | תת סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה
תקציר התוכנית: העתיד של האנושות תלוי מאוד במה שהדורות האלו יעשו למען הסביבה והאקלים. האם יש דרך לצמצם את זיהום האויר ולהחזיר את האיזון למערכת הטבע המורכבת של כדור הארץ? האם נצליח לפתח כלי תחבורה שיפחיתו את השימוש במנועים מזהמים? האם יש דרך לבנות קהילות עירוניות משגשגות בעזרת דבר פשוט כמו גינה שכונתית? על כל השאלות הללו ועוד יענו התלמידות והתלמידים שיזכו להחשף לתוכנית החדשה של מוזיאון המדע הטכנולוגיה והחלל, שתעסוק כולה בחקר העתיד ותפקידנו בו.
המטרה המרכזית של התוכנית ועיקריה: עבודת צוות, עזרה הדדית ושיתוף פעולה פיתוח חשיבה יצירתית ויכולות אלתור מציאת התפקיד המתאים לי בקבוצה ובצוות פיתוח ושיפור מיומנויות ייצרנות דיגיטלית ושימוש בכלים חדשניים פיתוח ושיפור מיומנויות של מלאכה מסורתית
המירוץ למתכון במדעטק (מה "מספרות" לנו תוויות המזון?)
מספר תוכנית: 30223
שכבת גיל: ז-ט | תתי סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה/ פעילות חינוך במוזיאונים
תקציר התוכנית: התכנית באה ללמד על תוויות המזון בדרך משחקית, התנסותית וחוייתית לימוד נושא תוויות המזון: מה המידע שהן מכילות וכיצד לקרוא אותן. טיפול בתפיסות שגויות בנושא ורכישת כלים לקבלת החלטות מושכלות בתזונה. הפעילות מתקיימת בסגנון משחק תחרותי בין קבוצות, הכולל חידות וניסויים במעבדה.
ביומייקרס במדעטק (הדם שלי ואני)
מספר תוכנית: 30294
שכבת גיל: ו' | תתי סל: תחומי מדע, טכנולוגיה, מתמטיקה/ פעילות חינוך במוזיאונים
תקציר התוכנית: לימוד נושא מערכת ההובלה בדרך חוויתית ומוחשית ויצירת חוויה לימודית מהנה תוך שילוב הפרק העיוני עם חשיבה יצירתית, פתרון בעיות, יצירה דיגיטלית ומגוון כלים טכנולוגיים. כמו כן יינתן דגש על הפן החברתי, הקבוצתי והאינדיווידואלי ועידוד התלמידות והתלמידים לגלות את החוזקות שלהם ואת התחומים בהם הם יכולים לתרום בקבוצה.
מיקרוביט ומאקרובוט
מספר תוכנית: 18957
שכבת גיל: ז-ט | תת סל: פעילות חינוך במוזיאונים
תקציר התוכנית: לתכנית היבטים בתחום הרובוטיקה ובתחום התכנות. ברובוטיקה התלמידים יעסקו בתכנון ובנייה של קבוצת רובוטים שמבצעים משימה משותפת בתיאום ביניהם, תוך למידה של שפות תכנות, פיתוח ויישום אלגוריתמים, עבודה באמצעות חיישנים, תכנון תנועה והתאמה בין תנאי הסביבה לאופי הפעילות. בנוסף יעסקו בפיתוח משחקי ארקייד באמצעות בקר מתוכנת מיקרוביט המשמש ממשק ידידותי בלימודי מדעי המחשב. המשתתפים ייחשפו לעקרונות התכנות הבסיסיים וילמדו שפת תכנות ויזואלית ויתנסו בפיתוח משחקים.
להזמנת פעילות חינוך במדעטק ולקבלת פרטים נוספים לחצו כאן