כיום, מטוסים מודרניים טסים בגובה של 6,000 עד 8,000 מטרים (תופסים גובה, כבר אמרנו?), והטיסה המסחרית הארוכה ביותר נמשכת מעל ל-18 שעות וחוצה מעל 24,000 ק"מ – מניו יורק לסינגפור. יותר מ-120 שנה חלפו מאז אותה טיסה היסטורית, ועולם התעופה ממשיך להתקדם ולהתפתח, אך העקרונות המדעיים הבסיסיים שמניעים אותו נותרו בעינם, ומאפשרים תעופה לכל סוגי הכלים – בלונים פורחים, עפיפונים וכמובן גם מטוסים וטילים שמשוגרים לחלל.
לוקחים אוויר ועפים על זה
בתערוכה "תופסים גובה" תתנסו בעצמכם בכוחות האוויר ותגלו את עקרונות התעופה המרכזיים דרך חפצים יומיומיים כמו כדורים, בקבוקים ונוצות, לצד דגמי מטוסים.
תכירו את עקרון ברנולי, שנחשף על ידי הפיזיקאי והמתמטיקאי דניאל ברנולי, ומאפשר תעופה באמצעות כנפיים. דרך הדגמה של כנף מטוס, תראו כיצד זרם אוויר נע במהירות על חלקה העליון של הכנף, מה שמפחית את הלחץ שם, בעוד שבחלק התחתון הלחץ נשאר גבוה יותר בשל זרימת אוויר איטית יותר – וכך נוצר כוח העילוי שמרים את המטוס.
ומה עם מטוסים אמיתיים?
יש דברים שאי אפשר להכניס לתוך הבניין ההיסטורי של המוזיאון, אבל בדיוק בשביל זה יש לנו את פארק המדע. מטוס כפיר אמיתי של חיל האוויר הישראלי, שיוצר כאן בישראל, נחת בפארק שלנו כדי שתוכלו להתבונן בו מקרוב ולגלות את העוצמה מאחורי מטוס הסילון.
בואו 'לתפוס גובה' ולנסוק לעולם התעופה, מהגילויים של המאה ה-18 ועד מטוס הסילון, ולגלות מה באמת עוזר לנו לנו לגעת בשמיים.