עובדה! מקור המילה "הולוגרמה" הוא מהשפה היוונית ופירושו "התמונה כולה", ובהתאם לכך - מכל כיוון ממנו נסתכל עליה, נראה בהולוגרמה תמונת תלת מימד.
תופעות באור ובאופטיקה
לעתים קרובות, כאשר אנו רואים את העולם הצבעוני הסובב אותנו, אנו מקבלים את המידע המועבר אלינו כמובן מאליו. שימוש בתכונות המעניינות של האור מאפשר לנו לקבל תמונה במצלמה, להתחמם בחדר האמבטיה באמצעות קרינת אינפרא אדום ועוד.
האדם הראשון אשר פירק את האור למרכיביו היה סר אייזיק ניוטון (1643-1727). הוא העביר את האור הלבן דרך מנסרה בחדר חשוך וקיבל את צבעי הקשת. ניוטון חשב שהאור מורכב מחלקיקים היוצרים את הצבעים השונים. בן תקופתו של ניוטון, כריסטיאן הויגינס, חזר על הניסוי אך הוא חשב שתכונות האור נובעות מהיותו בעל תכונות של גל. מאז ועד היום אנו משכללים את יכולת ניתוח האור אולם מעניין לציין שעד היום יש תכונות של האור, אותן אנו מסבירים על בסיס היותו של האור צירוף של מנות בודדות בשם פוטונים ואילו תכונות אחרות של האור מוסברות באמצעות התנהגות גלית של האור.
פירוק האור, הרכבתו, שבירתו, החזרתו, כל אלו נקראים אופטיקה והם מהווים חלק מחיי היומיום. העין האנושית פועלת על בסיס עקרונות אופטיים, הקשת בענן היא תופעה אופטית, השמש הנראית אדומה בעת שקיעה, גם היא נגרמת עקב התכונות האופטיות של אור.
חדר החושך מאפשר לנו להתרכז בכל פעם בתכונה אחרת של האור ולהכיר את תכונותיו טוב מאי פעם.
מוצג לדוגמה: דרך שליטה על מהירות הסיבוב אנו גם משפיעים על האופן בו אנו רואים את האור.
כמו כן נלמד על: עירוב אורות בצבעים שונים לקבלת האור הלבן והצבעים המשלימים, העברת אור לייזר ואור לבן דרך מסננים שונים ודרך סריג, סיבים אופטיים, אור מקוטב, הולוגרמות ועוד.