טעמם וריחם של חומרים שונים, פעולת הניקוי של הסבון ואפילו הצבעים של מסך הטלוויזיה הם: "עניין של כימיה". פעולות יומיומיות רבות נוספות מבוססות על תהליכים כימיים. התערוכה מציגה את תפקידה המרכזי של הכימיה בחיינו, וכוללת מיגוון מוצגים שונים, שפותחו וניבנו ע"י צוות המוזיאון בשיתוף עם חברי סגל בטכניון. המוצגים ניתנים להפעלה ע"י המבקרים, ומדגימים תופעות שונות בכימיה.
התערוכה כוללת מספר תחנות המציגות עקרונות כימיים שונים. כל תחנה מורכבת ממספר מוצגים הניתנים להפעלה, יחד עם הסברים ודוגמאות ליישומים השונים של עקרונות אלה, בחיי היומיום. התערוכה מאופיינת בעיצוב ייחודי, היוצר מסלול סיור צבעוני ומהנה בין המוצגים. הנושאים בהם עוסקות התחנות השונות בתערוכה הם:
כימיה של הריח - היכולת להבחין בין ריחות שונים, נובעת מתהליך של זיהוי כימי, ומתאפשרת בזכות "המעבדה" הנמצאת באפו של כל אחד מאיתנו. המבקרים מוזמנים להריח ולזהות חומרים שונים.
בליעת ופליטת אור מחומרים שונים - האור המוחזר אלינו מחומרים שונים מעיד, גם הוא, על המבנה הכימי שלהם המבקרים מוזמנים להתרשם מגזים המאירים בצבעים שונים, תמיסות המשנות את צבען באור וממנורות שונות.
מוליכות - מוליכות זרם חשמלי היא גם עניין של כימיה: בתערוכה מוצגות תמיסות מוליכות, ומוצגים המאפשרים למבקרים לסגור מעגל חשמלי ואף ליצור סוללה חשמלית, באמצעות כפות ידיהם.
בועות סבון - תכונותיהן המיוחדות של בועות סבון, הנובעות מהמבנה הכימי של הסבון. המבקרים מוזמנים ליצור בועות סבון בצורות שונות, להתרשם מהצורות הייחודיות הנוצרות ע"י בועות הסבון, למתוח וילון העשוי מקרום סבון ולבדוק כיצד ניתן להחדיר לתוכו אצבע מבלי שיקרוס.
עוד בתערוכה: גבישים נוזליים המשנים את צבעם כאשר נוגעים בהם, טבלה מחזורית אינטראקטיבית, בעזרתה ניתן לבדוק מהם היסודות המרכיבים חומרים שונים, דגם המציג את פעולתו של מתקן לטיהור שפכים, בחסות איגוד ערים חיפה לאיכות הסביבה, דגם של מתקן זיקוק, שנתרם ע"י שושנה ויצחק עורף לזכר פרופ' ב. ס. רבינוביץ. ועוד.
מוצג לדוגמה: סוללה אנושית - מניחים את כף יד שמאל על אחד משני לוחות המתכת שמשמאל וכף ימין על אחד משני הלוחות שמימין. צריך לגלות בעזרת מד הזרם באילו מהמקרים אנו מצליחים לסגור מעגל חשמלי.